Op is een webwinkel voor kunst en cadeaus

Gemaakt door Judith Koning, beeldend kunstenaar. Soms is er een gast die gebruik mag maken van mijn webwinkel.

Ik zal ik een paar woorden neerzetten over mezelf. Ik hou van dieren, met name vogels en geiten, ow en paarden, honden en katten, van chocolade, met name pecan met pure chocolade, of met kaneel en dadel mmmmmm. Ook ben ik dol op sprookjes, bewaren, verzamelen en maken. Woon vlak bij zee en hou er van om daar te wandelen, vooral bij storm.
Overal zie ik mogelijkheden in. Vandaar dat ik een atelier heb met kant, sprookjesboeken, glaswerk, borduurwerk, oude witte damast en ander textiel. Ik zie verhalen en beelden in mijn hoofd. Dat zag ik al op de lagere- en middelbare school, vandaar dat ik nu nog steeds heel goed kan fantaseren en spelen, jaren geoefend, en ben ik daar heel creatief met taal van geworden. Pure winst.

Op is in 2015 begonnen als fysieke winkel op de Paardenmarkt in Schoorl. Een kustdorp in de kop van Noord-Holland. Schoorl heeft hoge en grote duinen, er zijn een flink aantal klimduinen waar je heerlijk van af kunt rennen of rollen.
Zo kwam mede de naamgeving Op tot stand. De klimduin 'op' en het klinkt positief en vrolijk. Het leven met meer plezier en gekkigheid.
Onuitputtelijk kun je woorden maken met 'op', zoals optimist, opbeuren, opvrolijken, opsteker. Ook de woordgrapjes met Op zoals 'Ophoepelen', 'Opzouten' en 'Ophangen' stemde mij vrolijk. Positieve woorden, daar knap je van op. Dat is ook een van de redenen waarom ik maak wat ik maak. Mensen een beetje van mijn liefdevolle en speelse fantasie tonen.
De eerste fysieke winkel zat in de ruimte van voormalig pin-automaat van een bankgebouw. Een miniatuur winkel met een oppervlakte van 8 vierkante meter. Van pin-automaat naar ateier en kunstwinkel was een goed verhaal, zeker op feestjes leek mij. Een bijzonder kleine winkel. In ieder geval de kleinste winkel van Schoorl en omstreken.
Bij behoefte aan meer ruimte voor het maken van mijn eigen werk ging de fysieke winkel aan de Paardenmarkt na anderhalf jaar dicht. Op ging verder als shop-in-shop bij een kleurrijke woonwinkel aan de Herenstraat in Schagen.
Na het sluiten van die woonwinkel is Op een webwinkel geworden en is het atelier naar mijn, Judith Koning, woonadres verplaatst. Op afspraak is het atelier en winkel aan huis te bezoeken.

 

 

Judith Koning

contact

© 2016 - 2023 Op Schoorl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel