Op is een webwinkel voor kunst, cadeau & design

Op is in 2015 begonnen als fysieke winkel op de Paardenmarkt in Schoorl. Een kustdorp in de kop van Noord-Holland. Schoorl heeft hoge en grote duinen, er zijn een flink aantal klimduinen waar je heerlijk van af kunt rennen of rollen.
Zo kwam mede de naamgeving Op tot stand. De klimduin 'op' en het klinkt positief en vrolijk. Het leven mocht anders, met meer plezier en gekkigheid.
Onuitputtelijk kun je woorden maken met 'op', zoals optimist, opbeuren, opvrolijken, opsteker. Ook woordgrapjes met mijn vorm van humor, zoals toen ik ook hoepels en zout ging verkopen. Ik maakte er 'Op Hoepelen', 'Hoepel Op'  en zout 'Op zouten' van. UIteindelijk ben ik meer van positieve woorden, daar knap je van op. Dat is ook een van de redenen waarom ik maak wat ik maak. Mensen een beetje van mijn liefdevolle en speelse fantasie tonen.
De eerste fysieke winkel zat in de ruimte van voormalig pin-automaat van de ABNAMRO bank. Een miniatuur winkel met een oppervlakte van 8 vierkante meter. Van pin-automaat naar ateier en kunstwinkel was een goed verhaal. Een bijzonder kleine winkel. In ieder geval de kleinste winkel van de omgeving van Schoorl.
Bij behoefte aan meer ruimte voor het maken van mijn eigen werk ging de fysieke winkel aan de Paardenmarkt na anderhalf jaar dicht. Op ging verder als shop-in-shop bij de kleurrijke woonwinkel Casa Colora aan de Herenstraat in Schagen.
Na het sluiten van Casa Colora is Op een webwinkel geworden en is het atelier naar het woonadres van mij, Judith, verplaatst. Op afspraak is het atelier en winkel aan huis te bezoeken.

Ik zal ik een paar woorden neerzetten over mezelf. Ik hou van dieren, met name vogels en geiten, ow en paarden, honden en katten, van chocolade, met name pecan met pure chocolade, of met kaneel en dadel mmmmmm. Ook ben ik dol op sprookjes, bewaren, verzamelen en maken. Woon vlak bij zee en hou er van om daar te wandelen, vooral bij storm.
Overal zie ik mogelijkheden in. Vandaar dat ik een atelier heb met kant, sprookjesboeken, glaswerk, borduurwerk, oude witte damast en ander textiel. Ik zie verhalen en beelden in mijn hoofd. Dat zag ik al op de lagere- en middelbare school, vandaar dat ik nu nog steeds heel goed kan fantaseren en spelen, jaren geoefend, en ben ik daar heel creatief met taal van geworden. Pure winst.

 

Judith Koning

contact

© 2016 - 2021 Op Schoorl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel