Op is een webwinkel voor kunst en cadeaus

Ik zal ik een paar woorden neerzetten over mezelf. Ik hou van dieren, met name vogels en geiten, ow en paarden, honden en katten, van chocolade, met name pecan met pure chocolade, of met kaneel en dadel mmmmmm. Ook ben ik dol op sprookjes, bewaren, verzamelen en maken. Woon vlak bij zee en hou er van om daar te wandelen, vooral bij storm.
Overal zie ik mogelijkheden in. Vandaar dat ik een atelier vol met tweedehands materialen heb. Ik verzamel kant, sprookjesboeken, glaswerk, borduurwerk, oude witte damast en ander wit textiel.
Ik laat me ook door tweedehands materialen inspireren. Vaak koop ik het alleen maar en verwerkt het niet eens in mijn werk. Het verhaal wat er achter zou kunnen zitten, wie heeft het in bezit gehad? Waar diende het voor? Dat soort dingen inspireren mij en ik krijg echt een sprongetje van geluk in mijn buik als ik een kleine schoonheid in de kringloopwinkel tegen kom.
Ik zie verhalen en beelden in mijn hoofd. Dat zag ik al op de lagere- en middelbare school, vandaar dat ik nu nog steeds heel goed kan fantaseren en spelen, jaren geoefend. Daar ben ik heel creatief met taal van geworden. Pure winst.

Vogelkooitjes, kruissteek en perfectionisme. Fixatie met de klemmen van een kreeft en de kaken van een pitbull. Lekker bij de kachel of onderweg op de snelweg. Sprookjes en verhalen, vlinders en het laatste oortje versnoepen. Ik speel graag met woorden en tekst en laat me disflecties aspireren (zoiets als dyslectisch inspireren). Stopmotion, ritme en regelmaat als inspiratiebron. Een fragment, een vleugje uit een film. Voedertijd in Artis of Ecomare, de fixatie op het hoogtepunt. Een zoektocht naar de essentie van het verhaal, exact, wiskundig bepalen van het hoogtepunt. Kijkend naar een vlinder op een bloem en hopen dat de vleugels open gaan.

Het werk beeld het verlangen uit. Een hang naar romantiek, sprookjes, humor en schoonheid. Wit komt veel voor in mijn werk. Ik maak foto’s, keramiek en werk graag met draad. Mijn voorkeur gaat uit naar het maken van installaties.

Op is in 2015 begonnen als fysieke winkel in Schoorl. Een kustdorp in Noord-Holland. Schoorl heeft een flink aantal klimduinen waar je heerlijk van af kunt rennen of rollen. Zo kwam de naamgeving Op tot stand. Voor mij een positieve suggestie.
Onuitputtelijk kun je woorden maken met 'op', zoals optimist, opbeuren, opvrolijken, opsteker. Ook de woordgrapjes met Op zoals 'Ophoepelen', 'Opzouten' en 'Ophangen'. Daar knap ik van op.
De fysieke winkel zat in de ruimte van voormalig pin-automaat van een bankgebouw. Een miniatuur winkel met een oppervlakte van 8 vierkante meter. De kleinste winkel van Schoorl en omstreken. Van pin-automaat naar atelier en kunstwinkel was een goed verhaal, zeker op feestjes. 

Op is een webwinkel geworden, en mijn atelier is naar mijn woonadres verplaatst. Op afspraak is het atelier en winkel aan huis te bezoeken.

Om me naast mijn ruimtelijk werk op schoonheid te kunnen blijven concentreren neem ik voor Keep van Jute, mijn blog, dagelijks foto’s van de schoonheid om mij heen. Want waar je aandacht aan schenkt groeit. Schoonheid is overal, ook in het kleine en het schijnbaar gewone.

 

 

Judith Koning

contact

© 2016 - 2023 Op Schoorl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel